2020. június 3. szerdaKlotild
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

EP-választások: még az időpontról sincs egyezség

2007. augusztus 20. 19:06, utolsó frissítés: 19:06

Továbbra is nyitott kérdés, mikor lesznek az europarlamenti választások, mert az időpont a Tăriceanu miniszterelnök kezdeményezte, hétfő délutáni pártközi konzultáción sem dőlt el. Ezzel együtt a két legvalószínűbbnek tűnő időpont november 25. és december 9.

A legtöbb párt a november 25. mellett foglalt állást. Ezek közé tartozik a Konzervatív Párt (PC) és Nagy-Románia Párt (PRM), de az RMDSZ is. A Nemzeti Liberális Párt (PNL) sem ellenzi a november 25-ét, de legkésőbbi lehetséges dátumként a december 9-ét is megjelölte. Ez utóbbi időpontot javasolta a Szociáldemokrata Párt (PSD), mely azonban nem hajlandó belemenni a korábbi dátumba.

A Demokrata Párt (PD) küldöttsége meg sem jelent az tárgyaláson, amelyről Emil Boc pártelnök már előre azt nyilatkozta, hogy az csak a "egyeztetés szimulációja" lesz. A párt a témában kiadott nyilatkozata arra emlékeztet: a parlamenti alakulatok egyszer már megegyeztek egy májusi időpontban, amit kormánydöntés is megerősített, de "a kormányfő megengedte magának, hogy ezt ne vegye figyelembe, és elhalassza a választásokat".

Két órányi tárgyalás eredménytelennek bizonyult a Victoria-palotában: a választási időpontról való egyeztetést a következő kormányülésig elhalasztották. A PSD vezetői már a múlt héten bejelentették, december 9-ét tartják megfelelőnek. (mti, hotnews)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS