2020. február 29. szombat
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

2008-ig bírja a jelenlegi kormány, állítja Tăriceanu

2007. augusztus 23. 15:19, utolsó frissítés: 15:19

A PNL-RMDSZ kormány a jelenlegi felállásban fog kormányozni 2008-ig, a következő romániai választásokig – jelentette ki Călin Popescu Tăriceanu a marosvásárhelyi Népújságnak. A miniszterelnök hűséges partnernek nevezte az RMDSZ-t, amely - mint fogalmazott - nem hagy cserben a nehézségek idején.

A kormányfő élesen bírálta a PSD-t, amelynek lépéseit - mint fogalmazott - kizárólag csoportérdekek diktálják, és demagógiával, illetve populizmussal akarnak bármi áron hatalomra jutni.

A beszélgetés annak kapcsán készült, hogy Tăriceanu Maros megyébe látogatott. Traian Băsescu államfő korábban egy hetet töltött Kovászna és Hargita megyében. Ez utóbbi látogatás kapcsán több párt vezető politikusa is kifogásolta az államfő nem hivatalos "székelyföldi barangolását".

Arra az újságírói kérdésre, amely a miniszterelnök és az államfő közötti rivalizálást feszegette, Tăriceanu elmondta: az elnöknek is ugyanúgy jogában áll ellátogatni vidékre, mint a miniszterelnöknek. "Nem látok ebben semmi problémát, főleg, ha az államfő látogatásai (...) nem lépik túl a kormány, illetve az elnöki hivatal közötti intézményes keretet" – fogalmazott. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS