2020. július 8. szerdaEllák
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Geoană: nem célja a PSD-nek az előrehozott választás

2007. augusztus 24. 17:57, utolsó frissítés: 17:57

Szociáldemokrata Pártnak (PSD) nem az előrehozott választás a célja - mondta Mircea Geoană Budapesten, miután tárgyalt Gyurcsány Ferenc MSZP-elnökkel.

A PSD szerint a jelenlegi kormány parlamenti támogatottsága csekély, és nem tudta bebizonyítani, hogy teljesíti a román választók többségének akaratát - közölte Geoană sajtótájékoztatón.

Kijelentette: Romániának hozzáértő, stabil kormányra van szüksége. Hozzáfűzte: amennyiben az általuk beadott bizalmatlansági indítvány átmegy a parlamenten, és a jelenlegi kormány megdől, egy új kormány alakul, ahol ők lesznek többségben.

Arra a kérdésre, hogy elképzelhetőnek tart-e egy koalíciót az RMDSZ-el, Geoană közölte: pozitívak a tapasztalataik az RMDSZ-szel való együttműködést illetően, de még frissek azok a sebek, amelyeket 2004-ben szerzett a PSD, amikor többségbe került a parlamentben, de az RMDSZ úgy döntött, Traian Băsescu pártjával köt koalíciót.

A román politikus hozzáfűzte: a döntés nemcsak tőlük függ, hanem az RMDSZ vezetőségétől is, hiszen világosan meg kell határoznia, milyen irányban politizál. A pártelnök úgy vélte, még korai nyilatkozni bármilyen együttműködést illetően. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS