2020. július 8. szerdaEllák
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Ungureanu lemaradna az EP-képviselőlistáról

2007. augusztus 25. 14:46, utolsó frissítés: 14:50

Bár a európai parlamenti választások időpontját kitűzték, és két hónap múlva kezdődik a kampány, úgy tűnik, a romániai pártok még messze állnak attól, hogy szembenézzenek a választóikkal: a jelöljeik nevét tartalmazó listákat nem véglegesítették. A Cotidianul lap szerint a liberális párt akár a főjelöltje nélkül maradhat.

Bár hivatalosan nem nyilatkozott szándékáról, Mihai Răzvan Ungureanu arra vonatkozó jelzéseket küldött a liberális párt vezetőinek, hogy visszautasítja jelölését. A NewsIn szerint a volt külügyi miniszter személyes okokból nem indulna a listán, továbbá nem igazolna át a liberális demokratákhoz sem.

Ennek ellenére a liberálisok nyilvánosságra hozták abbéli meggyőződésüket, hogy Mihai Răzvan Ungureanu nem utasítja vissza jelölését. Amennyiben mégis visszakozik, a jelenlegi külügyi tárcavezető, Adrian Cioroianu venné át helyét az EP-képviselői jelöltlistán – véli a NewsIn.

Különben a Tăriceanu-kormány több tagja is felkerülhet a jelöltlistára: a NewsIn szerint olyan neveket említenek, mint Teodor Meleşcanu, Ludovic Orban, Cristian Adomniţei és Ovidiu Silaghi.

Egy másik esélyes a Pro Democraţia elnöke, Cristian Pârvulescu, de hírességek indításán is gondolkodik a liberális párt: számításba jött Dan Bittman énekes, valamint jövő héten Nadia Comăneci exéltornász is tárgyal a miniszterelnökkel ez ügyben. (newsin)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS