2019. november 17. vasárnapHortenzia, Gergő
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Ma döntenek a bizalmatlansági indítvány benyújtásáról a szocdemek

2007. augusztus 27. 11:02, utolsó frissítés: 11:22

A Tăriceanu-kabinet teljes kormányzati időszakára vonatkozó bizalmatlansági indítvány benyújtásáról dönt ma a Szociáldemokrata Párt (PSD).

A párt mai ülésén egyben a kormány ellen benyújtandó dokumentumot követő lépésekről is tárgyal, számolva a parlamenti szavazás esélyeivel is.

A szociáldemokraták által benyújtandó dokumentum kapcsán Emil Boc demokrata vezér elmondta, alakulata bármilyen, a jelenlegi kormányzat elleni indítványt támogat (mindezt annak ellenére, hogy a PSD dokumentuma a demokrata kormányzás idejére is vonatkozik).

A bizalmatlansági dokumentumot Mircea Geoană a PSD elnöke tíz nappal ezelőtt lebegtette meg legelőszőr. Mindeddig azonban egyetlen parlamenti alakulat sem jelezte egy esetleges PSD kormányzatban való részvételi szándékát, ha a szociáldemokraták jelenlegi kezdeményezése nyomán bukna is a kormány.

A bejelentés után az RMDSZ jelezte, tárgyalni kíván a kezdeményezésről a szociáldemokratákkal, annak érdekében, hogy megakadályozza a jelenlegi kormányzat megbuktatását. (hotnews)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS