2020. július 8. szerdaEllák
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Az RMDSZ hamarosan a múlté lesz – így Tőkés

2007. augusztus 27. 13:51, utolsó frissítés: 15:19

Rövid időn belül az RMDSZ eltűnik a román politikai porondról, amely egyébként is egy poszt-kommunista, totalitárius, korrupt alakulat – nyilatkozta Tőkés László augusztus 25-én Hotnews hírügynökségnek adott interjúban.

“Leráztuk magunkról a Ceauşescu diktatúra igáját, patetikusan fogalmazva a többségi elnyomást, most meg saját magyarjaink igáját kell leráznunk, mondhatom tragikomikum” – így Tőkés.

Tőkés RMDSZ-t minősítő kijelentéseit a szövetség vezetősége veszélyesnek nevezte. Eckstein Kovács Péter kolozsvári szenátor figyelmeztetett, a püspök által alkalmazott nyelvezett rendkívül durva, érvelése pedig, miszerint Markó Béla hasonlatos Ceauşescuhoz csúsztatás. “Rossz előjelnek tartom a kijelentéseket, annál is inkább, hogy most folynak a tárgyalások Tőkés RMDSZ-listán való indulásáról az EP-választások során.

Az RMDSZ és EMNT stábja legutóbb augusztus 24-én tárgyalt az egymásnak augusztus elején átnyújtott "kívánságlistáról". Ezt a tárgyalási fordulót a felek pozitívan értékelték, úgy nyilatkozva, számos eddig patthelyzetet okozó kérdésben áttörést sikerült elérni. (realitatea/hotnews/hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS