2020. július 6. hétfőCsaba
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Benyújtja bizalmatlanságiját a PSD – az előrehozott választásokat őszre időzítenék

2007. augusztus 27. 16:07, utolsó frissítés: 16:07

Már az őszi parlamenti időszak elején benyújtják a Tăriceanu-kabinet teljes kormányzati időszakára vonatkozó bizalmatlansági indítványukat a szociáldemokraták (PSD) – jelentette be Mircea Geoană az alakulat elnöke a párt mai ülését követően.

“Stabil és kompetens kornányt akarunk az ország élére, ezért döntöttünk úgy, hogy benyújtjuk a bizalmatlansági dokumentumot” – nyilatkozta Geoană a döntés kapcsán. Hozzátette: az új kormány az életszínvonal emelését követné, célja a bérek és nyugdíjak emelése, a mezőgazdasági támogatások kiterjesztése, az oktatás színvonalának javítása.

Geoană emellett leszögezte, a dokumentum nyomán a PSD az összes jobboldali alakulat ellen szavaz majd, még akkor is, ha az előrehozott választások a következő törvényhozás egyéni kerületes rendszerben való megválasztását veszélyezteti.

Az RMDSZ-el való esetleges kormányzásról a párt vezetősége korábban azt nyilatkozta, az RMDSZ jó koalíciós partnernek bizonyult, azonban még mindig frissek a 2004-es novemberi választás során okozta sérelmek, mikor a magyar párt a D.A. Szövetséggel lépett koalícióra. (realitatea/hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS