2019. november 22. péntekCecília
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Együttműködési megállapodást kötött Fehér megye Bács-Kiskunnal

2007. augusztus 29. 10:51, utolsó frissítés: 10:59

Bányai Gábor, a magyarországi Bács-Kiskun megyei közgyűlés elnöke és Ion Dumitrel, a Fehér Megyei Tanács elnöke a két önkormányzat közötti együttműködési megállapodást írt alá kedden Kecskeméten.

A megállapodás kiterjed a gazdasági kapcsolatok elmélyítésére, de a tervek szerint a két megyei önkormányzat az idegenforgalom, az oktatás, a környezetvédelem és a hulladékgazdálkodás területén is keresi a kölcsönös előnyöket biztosító együttműködés lehetőségeit. A tervek között szerepel az Európai Unió által finanszírozott projektekben való együttes részvétel. Ion Dumitrel beszámolt arról, hogy a mezőgazdaság területén már megindulhat az együttműködés, mert nyolc romániai gazdasági társaság lépett Bács-Kiskun megyei agrárcéggel kapcsolatba.

A két megye szakemberei megvizsgálják annak lehetőségét, hogy egy Fehér megyei kastély felújítása a két megye közös beruházásával, egy európai uniós pályázatán elnyerhető összeg bevonásával hogyan valósítható meg. Egyelőre tárgyalások folynak, hogy melyik műemléket újítják fel. Köble Csaba, a Fehér megyei RMDSZ választmányi tagja a Transindexnek elmondta, két műemlék jöhet szóba: az egyik a torockószentgyörgyi vár, a másik a Nagyenyed melletti csombordi Kemény-kastély. (mti, hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS