2020. február 29. szombat
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Băsescu: hitegetés a szociáldemokraták bizalmatlanságija

2007. augusztus 29. 15:00, utolsó frissítés: 15:00

Hitegetés a szociáldemokraták (PSD) Tăriceanu-kabinet ellen irányuló, most lebegtetett bizalmatlansági indítványa, miután a liberálisok (PNL) és a szociáldemokratáknak közösen érték el az államfő felfüggesztését, az EP-választások elhalasztását és a demokraták (PD) kormányon kívül helyezését – nyilatkozta Traian Băsescu államfő a PSD hétfői döntésére reagálva, miszerint a jelenlegi kormány teljes hivatali idejére vonatkozó bizalmatlansági indítvány benyújtására készülnek.

“Három jelentős esemény lebonyolításában működtek együtt és most el akarják hitetni velem, hogy alvilági viszonyt folytatnak. Higgyem azt, hogy a nyári hőség következtében megváltozott a világszemléletük? A bizalmatlansági dokumentum zsarolás...ismerjük a céget!” – mondta az államfő.

Egyébként Markó Béla szövetségi elnök keddi bukaresti sajtótájékoztatóján hasonlóképpen vélekedve a szociáldemokraták kezdeményezéséről, elmondta: a PSD ugyanazt a hibát követi el, mint tavasszal, amikor az államfő felfüggesztését kezdeményezte; ugyanígy a mostani vállalkozás következményeit sem látja be, hanem először cselekszik, aztán gondolkodik.(realitatea/hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS