2020. február 19. szerdaZsuzsanna
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Bojkottálják a szebeni Európai Ökumenikus Gyűlést a királyhágómellékiek

2007. augusztus 30. 10:28, utolsó frissítés: 10:28

A királyhágómelléki református püspökség bojkottálni fogja a nagyszebeni Európai Ökumenikus Gyűlést – jelentette be Tőkés László tegnapi sajtótájékoztatóján. A püspök kifejtette: a Lorántffy Zsuzsanna Református Gimnázium sportpályájának meg nem oldott ügye miatt csökkentett számú küldöttséggel vesznek részt a szebeni rendezvényen, és tiltakozó felvonulást is szerveznek a találkozó ideje alatt, szeptember 5-án. Ezt megelőzően Nagyváradon is hasonló tiltakozást szerveznek, szeptember 2-án.

A harmadik Európai Ökumenikus Gyűlésen (szeptember 4-9.), amelyen a királyhűgómellékiek a látszat-ökumenizmusra akarják felhívni a figyelmet, José Manuel Durao Barroso, az Európai Bizottság elnöke és Călin Popescu Tăriceanu kormányfő is részt vesz.

Tőkés a sajtótájékoztatón emlékeztetett: a feszültség feloldása érdekében Sofronie Drincechez, Nagyvárad ortodox püspökéhez, illetve a Bánság mitropolitájához, Nicolae Corneanuhoz fordult, de egyik estben sem ért el eredményeket. Az ortodox lelkész nem vonta vissza a rendőrségen ellene tett feljelentést, és a Szentháromság Parókia sem adta át a református gimnáziumnak a kérdéses területet. (paprika rádió, hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS