2020. július 5. vasárnapEmese
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

EP-be postázzák minisztereiket a liberálisok kormánybukás esetén

2007. augusztus 30. 18:13, utolsó frissítés: 18:44

Jelentős módosulásokat szenvedhet a Nemzeti Liberális Párt (PNL) jelenlegi EP-választási listája, ha a szociáldemokraták beígért bizalmatlansági indítványát megszavazza a parlament – ebben az esetben Teodor Meleşcanu hadügyminiszter, Adrian Cioroianu külügyminiszter, Ovidiu Silaghi turizmusért felelős miniszter, Cristian Adomniţei tanügyminiszter is befutó helyet kaphat az EP-listán – közölte Dan Motreanu, a liberálisok kampányfelelőse.

Kivárja a PNL a szociáldemokraták ezirányú kezdeményezésének következményeit, nyilatkozta még a kampányfőnök, így a végleges lista csak szeptember 24-25-én, a bizalmatlanségi indítványról való szavazás után áll össze – mutatott rá a politikus.

Meleşcanu, a PNL EP-listája kapcsán úgy nyilatkozott: kényes helyzetet teremthet ha Cioroianu távozik a külügyi szaktárca éléről, tekintve, hogy a párt választási listáján is szerepel.

Egyébként a liberálisok korábban biztos befutónak számító jelöltje, Mihai Răzvan Ungureanu volt külügyminiszter a jelek szerint visszalép a jelöléstől. (hotnews/hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS