2020. február 29. szombat
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Az ország lakosságának 70 százaléka munkamániás – derül ki a Gallup felméréséből

2007. augusztus 30. 19:53, utolsó frissítés: 19:53

Közel 72 százaléka az ország lakosságának nem vette ki szabadságát idén, és nem is szándékozik év végéig szabadságra menni – derül ki a Gallup augusztus folyamán készített felméréséből. Ugyanennyien válaszolták a megkérdezettek közül azt, hogy elégedetlenek jelenlegi jövedelmükkel.

A szabadságukat már letöltők 80%-a válaszolta azt, hogy az országban nyaralt, miközben csak 10% százaléka választott külföldi úticélt. Ebből az arányból 7százalék külföldön és itthon egyaránt tartózkodott vakációja alatt.

A külföldön naralók fő úticáljai elsősorban Olaszország (23 százalék), Görögország (14 százaléka), és Németország (13) volt. Legnépszerűbb üdülőhely idén a tengerpart és hegyvidék – előbbit a megkérdezettek 44, utóbbit 32 százaléka látogatta. A válaszadók közel egyharmada nyaralt ismerőseinél.

Javult a hazai lakhatási szolgáltatások minősége – gondolja a kutatásnak alávetettek 36 százaléka, ehhez képest 34 százalék nem tapasztalt javulást.

A Gallup felmérésből még kiderül, a román állampolgárok közül 1 296 lejt költöttek átlagban vakációzásra az itthon nyaralók, míg átlagban majdnem kétszeresét, 2 354 lejt költöttek ugyanerre a külföldi úticélt választók.

Az 1 616 személyből álló mintán elvégzett felmérést a Gallup Organisation, a kabinet Kormánystratégiákért felelős Ügynökségének (ASG) megrendelésére készítette, plusz/minusz 2, 9 megengedett hibaszázalékkal. (hotnews)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS