2019. november 15. péntekAlbert, Lipót
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

2009-re tervezik a Bukarest-Brassó autópálya befejezését

2007. augusztus 31. 10:03, utolsó frissítés: 10:09

A jövő év első negyedében mindenképpen meg kell kezdeni a Bukarest-Brassó autópálya első, 19,5 kilométeres szakaszának építését – jelentette ki Ludovic Orban közlekedési miniszter, aki azt szeretné, ha a Bukarest és Ploiesti közötti vonal építése 2009 júliusáig befejeződne.

Jelen pillanatban Bukarest és Ploiesti között két különböző szakaszon tervezik az építést. Az első szakasz Bukarest és a tőle 19,5 kilométerre fekvő Moara Vlasiei között húzódna, ennek építése a Pizarotti nevű olasz cég feladata. A második, 42 kilométeres útszakasz Moara Vlasieit kötné össze Ploiesti városával. A megépítésére hirdetett pályázatot egy román konzorcium, az UMB Spedition - PA and CO Internacional - Euroconstruct Trading 98 és a Com-AXA cég nyerte el.

E második szakasz építése már megkezdődött, még az előző közlekedési miniszter, Radu Berceanu nyitotta meg ünnepélyesen a munkálatokat márciusban, de eddig mindössze két és fél kilométernyi készült el belőle.

Az elakadás oka, hogy az illetékes Ilfov megye önkormányzata egyelőre nem adja ki az építési engedélyt a munkálatok folytatására. Arra hivatkozik, hogy az Autópályák és Főutak Országos Társasága (CNANDR) még nem nyújtotta be az engedélyezéshez szükséges papírokat, például a pálya nyomvonalát pontosan megjelölő dokumentációt.

A közlekedési miniszter jelezte: októberben utasítást fog adni az első szakasz (Bukarest-Moara Vlasiei) építési munkálatainak a megkezdésére, hogy azok ténylegesen beinduljanak a jövő év első negyedében. A tárcavezető azt szeretné, ha a Bukarest és Ploiesti közötti sztráda 2009 július elsejéig elkészülne, vagyis a két külön szakasz párhuzamos ütemben épülne. Egyelőre a földek kisajátítására kell jelentős költségeket, körülbelül 83 millió eurót fordítani.

A szakemberek szerint a 111 kilométeresre tervezett Ploiesti-Brassó autósztráda-szakasz koncessziója jelenti majd az igazán nagy előrelépést. Jelenleg meglehetősen szűk, hegyek között kacskaringózó úton, naponta mintegy 27 ezer gépjármű közlekedik a két város között. Az építés költségei mintegy 2 milliárd eurót tesznek ki. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS