2020. május 28. csütörtökEmil, Csanád
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Tăriceanu átkeresztelkedhet Highlandernek, ha túléli a bizalmatlanságit – véli Cioroianu

2007. augusztus 31. 18:19, utolsó frissítés: 18:19

Călin Popescu “Highlandernek” is átkeresztelhető Călin Popescu Tăriceanu kormányfő, ha túléli a szociáldemokraták (PSD) bizalmatlansági indítványát, tekintve, hogy a miniszterelnök hivatali beiktatása óta minden ilyen kísérletet túlélt – nyilatkozta Adrian Cioroianu külügyminiszter a kabinet esetlges bukása kapcsán.

“Ha távoznunk kell a kormány éléről, felemelt fővel lépünk le. Ha maradunk Călin Popescu Tăriceanu valúszínűleg Călin Popescu Highlander lesz, mert én 2005 óta kéthavonta hallom folyamatosan ahogyan beharangozzák a kormány bukását” – kommentálta a szociáldemokraták bizalmatlanségi dokumentum benyújtására vonatkozó szándékát Cioroianu, a liberálisok tengerparton tartott nyári egyetemén.

A külügyminiszter úgy fogalmazott, egyenlő az esély arra nézve, hogy a liberális-kormány bukjon vagy túlélje a bizalmatlanségi indítványt.

Markó Béla RMDSZ elnök ma Kolozsváron tartott sajtótájékoztatóján jelezte, a legnagyobb ellenzéki alakulat egyszerűbben is elérhetné céljait, ha a kabinet jövő évi költségvetésére vonatkozó javaslatait nyújtaná be a bizalmatlansági indítvány helyett. (newsin/realitatea/hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS