2020. február 22. szombatGerzson
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Megadóztatja a kormány az ingatlanbérlő magánszemélyeket

2007. augusztus 31. 19:21, utolsó frissítés: 2007. szeptember 01. 13:59

Éves illetéket kell fizetniük 2008-tól az ingatlanjaikat turistáknak bérbeadó magánszemélyeknek. Ezt az összeget a bérleti díj arányában állapítják majd meg – számolt be erről a Krónikának Emanoil Neguţ, a kormány ellenőrző főosztályának államtitkára.

A díjat minden olyan magánszemélynek fizetnie kell, aki a tengerparton, a hegyvidéken és egyéb térségekben panzióját, lakását, lakásának szobáját bérbe adja turistáknak.

A turisztikai célból ingatlanjaikat bérbe adó személyek azonosítását a helyi hatóságok végzik a kormányzati felügyelők segítségével. Az ellenőrzéseket a felügyelők álidentitás révén végzik majd. Ezek csomagokkal a kezükben szállást keresnek, majd igazolják magukat, ha a szállásadó tulajdonos nem ad nyugtát az átvett összegről.

Az ellenőrzéseket tájékoztató kampány előzi meg, ennek során a szállástulajdonosokkal tudatják, hogy turisztikai célra szánt lakásaikat, szobáikat engedélyeztetni kell. Az engedélyeket csak azt követően bocsátják ki, hogy az illetékes minisztérium higiéniai és egészségügyi szempontból is ellenőrzi a helyiségeket. (krónika)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS