2020. július 8. szerdaEllák
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Korlátozná a mandátumok számát a demokraták vezére

2007. szeptember 01. 12:39, utolsó frissítés: 13:37

Legtöbb három mandátumra korlátozná a politikai hivatalvállalás számát Emil Boc demokrata (PD) pártelnök. Az alkotmánymódosítással foganatosítható intézkedés során a demokraták megváltoztatnák azt a rendelkezést, mely nem korlátozza a közméltóságok mandátumainak számát.

A demokraták női szervezetének Costineşti-en tartott ülésszakán Boc ugyanakkor elmondta, ki kellene terjeszteni az államelnök hatásköreit. Szerinte az államfő azáltal, hogy közvetlenül választott, a népakaratot képviseli, míg a miniszterelnök mindig az adott politikai helyzet alapján jut hivatalba.

A Traian Băsescu által kezdeményezett, az egyéni szavazókerületes választási rendszer bevezetéséről szóló népszavazásról a demokrata politikus úgy vélekedett, az EU nem kifogásolja egy ilyen jellegű népszavazás megrendezését az EP-választásokkal egy időben. Bár szkeptikus az új választási törvényre vonatkozó megegyezést illetően, pártja továbbra is a Pro Democratia Egyesület (APD) választási törvénytervezetét támogatja – jegyezte meg Boc.

Szerinte a szociáldemokraták (PSD) politikai tőkét akarnak kovácsolni maguknak az EP-választásokra azzal, hogy újból elkezdték “bombázni” a kormányt. (cotidianul)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS