2020. február 19. szerdaZsuzsanna
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Imatüntetés a váradi sportpályáért – 150 résztvevővel

2007. szeptember 03. 10:35, utolsó frissítés: 10:35

Mintegy 150-en vettek részt tegnap azon az imatüntetésen, amelyet a Királyhágómelléki Református Egyházkerület és a Nagyváradi Református Gyülekezeti Szövetség szervezett Nagyváradon a Lorántffy-sportpályánál – számol be a Krónika. A tüntetésen nagyrészt a református hívek, a Lorántffy Zsuzsanna Gimnázium diákjai és tanárai jelentek meg.

A tiltakozó akciót megelőzően ökumenikus templomi ünnepélyt tartottak a nagyvárad-olaszi templomban. Az európai keresztény egyházak részvételével szeptember 4–9. között, Nagyszebenben szervezett III. Európai Ökumenikus Nagygyűlésre való felkészülésképpen az ünnepély központi gondolata „Távolítsuk el az akadályokat az igazi ökuménia útjából!” volt.

„Jogtalanul elkobzott sportpályánk visszaszolgáltatása áldásos hatással volna a református és a román ortodox egyházak közötti kapcsolatok alakulására" – vallják a tüntetés szervezői. A tegnapi eseményen ismételten elhangzott: az egyházkerület képviselői bojkottálni kívánják a szebeni ökumenikus nagygyűlést. (krónika)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS