2020. június 6. szombatNorbert, Cintia
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Nagy szocdem-demokrata összeborulás körvonalazódik?

2007. szeptember 03. 16:10, utolsó frissítés: 16:10

Fennáll az esély, hogy a szociáldemokraták (PSD) a Demokrata Párttal (PD) alakítsanak kormányt, ha a Geoană vezette alakulat benyújtja bizalmatlansági indítványát s ezzel megbukik a Tăriceanu-kabinet, továbbá a PSD és a PD nyeri a parlamenti mandátumok többségét – számol be erről a Gardianul napilap mai számában.

A szociáldemokraták részéről Liviu Dragnea kifejtette, pártja tárgyalásokat kezdeményezhet a demokratákkal, ha a PSD által kezdmeményezett bizalmatlansági indítvány átmegy a parlamentben. Ioan Rus kolozsvári szociáldemokrata vezető a Gardianulnak megerősítette ezt a lehetőséget, mondván, bármi lehetséges egy jövőbeni kabinet megalakítása során.

Másik térfélről Emil Boc demokrata pártvezér nyilatkozott úgy korábban, nem kizárt egy megegyezés a PSD-vel. Cezar Preda alelnök hangsúlyozta, mielőtt együttműködnédnek, elvárja a szociáldemokratáktól, hogy “megszabaduljanak” Ion Iliescu szenátortól és Viorel Hrebenciuc képviselőházi frakcióvezetőtől.

Egy esetleges demokrata-szociáldemokrata együttműködést az is valószínűbbé teszi, hogy a liberálisok (PNL) alkotmánymódosítás esetén a demokratákkal ellentétben a parlamenti és nem az elnöki köztársaságot támogatják. (realitatea/hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS