2020. január 26. vasárnapVanda, Paula
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Ma kezdődik Szebenben a 3. európai ökumenikus találkozó

2007. szeptember 04. 10:44, utolsó frissítés: 10:44

Majdnem minden felekezet részt vesz a Szebenben ma kezdődő 3. Európai Ökumenikus Naggyűlésen, mely hét végéig tart az európai fővárosban.

A kereszténység és Európa egysége tematika alatt zajló találkozón konferenciákon, fórumokon, közös imadélutánokon, bibliai tanulmányokon és meditáción vesznek részt az egybegyűltek. Emellett olyan tematikákat érintenek majd, mint az európai egyházak kihívásai, az egység, szellemiség, vallomás, vallás, kivándorlás és alkotás.

Szűz Mária születésének évfordulóján, szeptember 8-án a szent mise után a szebeni főtéren körmenetet alkotnak a résztvevők.

A találkozóra az európai egyházak részéről 2500 hivatalos képviselőt várnak, köztük püspököket, bíborosokat, mitropolitákat és papokat.

Tőkés László királyhágómelléki református püspök korábban bejelentette, az erdélyi református egyház képviselete csak kis létszámban jelenik meg a nagyszebeni felekezeti találkozón, tiltakozva ezzel a Romániában uralkodó álökumenia ellen, s a Lorántffy Zsuzsanna sportpálya ügyének előmozdításáért. (hotnews/hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS