2020. június 6. szombatNorbert, Cintia
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

MPE: nem lehetséges a közös nemzeti lista

2007. szeptember 04. 10:52, utolsó frissítés: 10:52

A Magyar Polgári Egyesület elnöksége üdvözli az eddigi tárgyalásokat, de ugyanakkor sajnálattal állapítja meg, hogy az idő rövidsége és egyébb tényezők miatt nem jöhetett létre az erdélyi magyar politikai rendszerváltásról szóló teljeskörű megállapodás – áll a szervezet Bihar megyei szervezetének állásfoglalásában. Az MPE megállapítja: Bizonyossá vált, hogy nem lehetséges az EP választásokon a közös nemzeti lista.

Ugyanakkor úgy vélekednek: a jövő évi helyhatósági és parlamenti választásokig még van idő, ezért fel kell gyorsítani és ki kell szélesíteni a tárgyalásokat, le kell bontani szakmai és helyi szintekre.

“A jelenleg kialakult helyzet, a nyilvános, de a „titkosított” felmérések is azt mutatják, hogy a független jelöltnek kétszer nagyobb az esélye a sikerre. A Magyar Polgári Egyesület a tagság bizalmával, a közel 140.000 aláíróval egyetemben továbbra is támogatásáról biztosítja Tőkés Lászlót, az erdélyi magyarok jelöltjét, és vállalja a 2007 november 25-i Európai Parlamenti választáson, és az azt megelőző kampányban a rá háruló feladatokat” – szerepel az MPE elnöksége által aláírt állásfoglalásban. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS