2020. február 24. hétfőMátyás
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A szezon végén jött rá a CFR, hogy abszurd gyorsvonati pótlékot fizettetni a tengerre utazókkal

2007. szeptember 04. 11:53, utolsó frissítés: 11:53

Mivel a Bukarest-Konstanca vasúti fővonalon tovább tart a nagyjavítás, menetrend szerint legalább 5 órába telik a 247 kilométeres szakasz megtétele, legyen szó akár intercity-járatokról vagy személyvonatról. A javítási munkálatok miatt azonban a vonatok gyakran 60-120 percet is késnek.

Mivel a fővonal mentén rendszeresen lelopják a vasúti jelzőberendezések kábelezését és egyéb szerelvényeit, volt már olyan járat, amely 9 óra alatt ért el Bukarestből Konstancára.

Mindezért a CFR holding személyszállítási ága, a CFR Călători azt fontolgatja, hogy nem fizettet többé az utasokkal gyorsvonati pótlékot erre a szakaszra. Az ügyben még nincs végleges döntés, pedig mostmár vége a nyaralási főszezonnak.

A holdig pályaépítésért és -karbantartásért felelős cége, a CFR Infrastructură pedig a vasúti rendőrséggel közös razziákat tervez a vasúti közlekedés biztonságát veszélyeztető tolvajlás megakadályozására. Ez azért lesz nehéz feladat – magyarázza a CFR Infrastructură igazgatója – mert a fővonal melletti vidéken nagy a szegénység, és sokan egyszerűen ebből élnek. (tvr)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS