2020. május 28. csütörtökEmil, Csanád
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Még több pénzt fordítana székelyföldi infrastruktúrára az RMDSZ

2007. szeptember 04. 14:16, utolsó frissítés: 14:27

Jövőre az infrastrukturális beruházások, régiók közti, méltányos alapon történő elosztását fogja követelni az RMDSZ – fejtette ki Winkler Gyula jelenlegi informatikai és távközlési miniszter. Ennek érdekében a szövetség, a 2008-as állami költségvetésen belüli kiigazitásokat javasol a kabinetben, melyben az országos infrastrukturális alapok növelését fogja kérni.

Emellett a párt, 2008-ban még több pénz átirányítását követi majd, a Hargita és Kovászna megyei infrastruktúra-fejlesztésekre. A nemrég kinevezett miniszter szerint, a Székelyföldnek jóval jelentősebb központi beruházásokra van szüksége; az RMDSZ maga is csodálkozott azon, hogy Traian Băsescu államelnök kovásznai látogatása alkalmával elámult a gyenge utak láttán – így Winkler.

“Az RMDSZ garanciákat vár az infrastruktúrára szánt összegek jövő évi költségvetésbe építéséről” – hangsúlyozta a politikus. Emellett elmondta, a párt szorgalmazza a nyugdíjelemelésre, egészségügyre és tanügyre szánt összegek 2008-as költségvetésbe építését. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS