2020. július 6. hétfőCsaba
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Markó: előválasztás dönt majd az RMDSZ marosvásárhelyi polgármesterjelöltjéről

2007. szeptember 05. 14:40, utolsó frissítés: 14:40

Még szeptember-október folyamán el kell készülnie annak a közvéleménykutatásnak, melynek eredményeként eldől, hogy Borbély László vagy Csegzi Sándor száll harcba, az RMDSZ jelöltjeként a marosvásárhelyi polgármesteri székért a jövő évi önkormányzati választásokon – fejtette ki Markó Béla szövetségi elnök a tervezett előválasztások kapcsán.

„A városi szervezetnek van jelöltje, ez jelenleg Csegzi Sándor. A választásokig szinte egy év van hátra, addig sok minden történhet. Nem hinném, hogy a jelenlegi állapoton ne lehetne módosítani. A felső vezetés semmiképpen nem kíván beleszólni a dolgokba, de jó lenne mielőbb egy közvélemény-kutatást rendelni” – mondta még Markó az ügy kapcsán a Krónika napilapnak.

Egyébként, a június 22-i területi választmányi szavazás nyertese, Csegzi, illetve Borbély jelenlegi regionális fejlesztési miniszter a Transindexnek egy korábbi interjúban kifejtette, vállalna egy megmérettetést az előválasztásokon. Csegzi akkor úgy vélekedett, a közvéleménykutatást minél hamarabb meg kell tartani.

Borbély a maga részéről nemrég megerősítette: „Vállalom a jelölést és a Dorin Floreaval való megmérettetést.” (krónika/hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS