2020. június 6. szombatNorbert, Cintia
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Zavarosban halászik a PSD a bizalmatlansági indítvánnyal

2007. szeptember 05. 18:09, utolsó frissítés: 18:09

A Szociáldemokrata Párt (PSD) vezetőségének több tagja is ellenzi a Mirce Geoană pártelnök által kezdeményezett bizalmatlanségi indítványt. Miközben a pártelnök a többi parlamenti alakulattal annak támogatásáról tárgyal, Ion Iliescu szenátor, Viorel Hrebeciuc szocdem képviselőházi frakcióvezető, Miron Mitrea és Vasile Puşcaş alelnökök ellenzik a dokumentum benyújtását.

Iliescu azért kifogásolja pártja kabinet megbuktatására tett kísérletét, mivel előrehozott választások esetén Traian Băsescu államelnök nevezi ki a kormányfőt, ő pedig soha nem nevezne ki PSD-s miniszterelnököt – értesít a Cotidianul napilap mai számában.

Párton belül, Iliescu a dokumentum benyújtása helyett, a kormány társadalombiztosítási politikáját kifogásoló egyszerű bizalmatlansági indítvány benyújtását javasolja – írja mai számában az Adevărul. A szociáldemokrata honatya szerint az alakulat választhat a között, hogy elindítja a kormány megbuktatására irányuló folyamatot, vagy egyszerűen parlamenten belül szankcionálja a kabinet közpolitikáit.

Az Evenimentul Zilei úgy tudja, a szociáldemokraták elnapolnák a kormány-ellenes lépést arra az esetre, ha a liberálisok (PNL) elfogadnák, hogy kormányra emeljék őket. (cotidianul/adevarul/evenimentul zilei/realitatea)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS