2020. január 23. csütörtökZelma, Rajmund
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Markó: az RMDSZ-nek van esélye, de nehezebb lesz a dolga

2007. szeptember 06. 16:33, utolsó frissítés: 16:43

Együtt kell működni, nem kell megvárjuk a választások kimenetelét, addig is folytatódnia kell az egyeztetéseknek – reagált az RMDSZ elnöke arra a kérdésre, hogy mi történik, ha sem az RMDSZ jelöltjei, sem Tőkés László nem jut be az Európai Parlamentbe. Az a véleményem, hogy nem szabad képviselet nélkül hagyni az erdélyi magyarságot – tette hozzá.

Az esélyeket latolgatva kifejtette: „Tőkés püspök úr úgy látja, hogy kellő támogatottsággal rendelkezik, a mi becslésünk szerint nincs esélye bejutni, de megnehezíti az RMDSZ dolgát. Az RMDSZ-nek így is lehetősége van bejutni. Nehezebb lesz a dolgunk, de egy pozitív, jó kampánnyal így is van esély az 5 százalékos küszöb átlépésére” – magyarázta az RMDSZ szövetségi elnöke a Markó-Tőkés tárgyalás utáni sajtótájékoztatón Kolozsváron.

Tőkés László úgy kommentálta a most kialakult helyzetet, hogy valóban létezik annak kockázata, hogy sem az RMDSZ jelöltjei, sem ő nem jutnak be az Európai Parlamentbe, de amint mondta, "az életben minden kockázattal jár". Az is elképzelhető, hogy az RMDSZ listáján való szereplés sem lett volna garancia a bejutásra – vélekedett. (tudósítónktól)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS