2020. július 8. szerdaEllák
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Öt halálos áldozata van a moldvai árvíznek

2007. szeptember 06. 18:33, utolsó frissítés: 19:13

A hirtelen jött zivataros hidegfront miatt több moldvai megyében annyi eső esett szerda este és csütörtökre virradólag, mint amennyi más esetben decemberig éri a vidéket. Az árvízben öt ember életét vesztette, két személyt még keresnek a hatóságok. Az esőzés leginkább Bákó, Galaţi, Vaslui és Vrancea megyét érintette.

A legsúlyosabb helyzet a fontos vasúti csomópontban, Tecuci városában alakult ki: a város mintegy száz utcáját öntötte el a Tecucel folyó, szünetel az áramszolgáltatás. Többszáz embert ki kellett telepíteni, egyesek a házak padlásán húzták meg magukat. Az árvizet a helyszínen csütörtökön megtekintő Tăriceanu miniszterelnök a rendőrség munkáját kritizálta, mondván: a hatóságok nem léptek fel a kellő időben. A város ivóvizet, élelmiszert és gázolajat kap segélyként.

A térségben összesen 250 település maradt áram nélkül, Bârlad városában nincs ivóvíz. A katasztrófavédelem és a csendőrség továbbra is készültségben van. Az állategészségügyi hatóságnak (ANSVSA) az elhullott állatokat kell begyűjtenie, hogy a járványok kialakulását meg lehessen előzni.

Az árvíz a vasúti töltéseket is megrongálta, emiatt két, Iaşi-ba tartó sebesvonat órákon át vesztegelt tegnap a nyílt pályán. A közlekedési miniszter ígérete szerint a lehető legrövidebb idő alatt kijavítják a károkat. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS