2020. július 11. szombatNóra, Lili
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Eckstein: kérdés, hogy az Erdélyi Magyar Egyeztető Fórum résztvevői egyenlő felekként tárgyalnak majd

2007. szeptember 06. 18:56, utolsó frissítés: 19:00

Sajnálatos a tárgyalások végeredménye, az az érzésem, hogy Tőkés nem akarta elveszíteni a támogatói bázisát – kommentált a Transindex megkeresésére Eckstein-Kovács Péter. Az RMDSZ-szenátor szerint ha Tőkés független jelöltségét jóváhagyja az Országos Választási Bizottság, új, precedens nélküli fejezet kezdődik a romániai magyar politikában.

„Szerettem volna, ha a választási verseny nem itt, hanem egy belső keretben zajlott volna le” – így Eckstein, hozzátéve, a megegyezésnek a közös listán kívül az is pozitív hozadéka lett volna, hogy nagyobb pluralizmust és demokratikusabban működő RMDSZ-t eredményezett volna.

Ami az Erdélyi Magyar Egyeztető Fórumot illeti, Eckstein nagyon nehezen találja elképzelhetőnek, hogy a pártként működő RMDSZ, illetve a Tőkés személye által összefogott nagyon színes konglomerátum képviselői egyenlő felekként tárgyalnak majd. További kérdés, hogy ez egy RMDSZ felett álló szerv lesz-e – ez esetben az RMDSZ „miniparlamentjének”, az Szövetségi Képviselő Tanácsnak (SZKT) a szerepe nem világos. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS