2020. január 19. vasárnapSára, Márió
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Öten meghaltak az áradásokban és viharokban

2007. szeptember 07. 10:35, utolsó frissítés: 10:39

Öten meghaltak az ország keleti részében heves viharok és az azokkal járó áradások következtében. A Bukaresttől 180 kilométerre északkeletre fekvő Tecuci-ban, ahol 24 órán át esett az eső, több száz házat elöntött a víz, 150 lakót kellett kimenekíteni. Egy idős nőt összedőlt háza romjai alatt találtak meg holtan, egy másikat elsodort a víz.

Vrancea megyében egy nőre elárasztott házában találtak rá élettelenül, egy 15 éves fiú és egy idős asszony pedig villámcsapás következtében vesztette életét. Ebben a városban több mint száz házat öntött el a víz, ötven családnak kellett emiatt elhagynia az otthonát.

Több száz házat elöntött a víz Bákó megyében is. Országszerte 116 településén nem volt áram tegnap - közölte az Electrica áramszolgáltató vállalat.

Az árvíz fennakadásokat okozott a vasúti közlekedésben is. Galac megyében két vonat kénytelen volt a nyílt pályán megállni a medrükből kilépett folyók miatt, mintegy 300 utasuk a vasúti kocsikban töltötte az éjszakát és csak hajnalban szabadultak ki a rendőrség segítségével. Bukarest és Iasi között a vonatok terelőútvonalon közlekednek két vasúti híd megrongálódása miatt.

Călin Popescu Tăriceanu miniszterelnök a katasztrófa hírére a tervezettnél rövidebbre fogta az Európai Bizottság elnökével, az éppen Romániában tartózkodó José Manuel Barrosóval folytatott tárgyalásait, és az érintett területekre utazott. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS