2020. július 3. péntekKornél
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Frunda és Sógor vezetik az RMDSZ EP-listáját

2007. szeptember 07. 15:06, utolsó frissítés: 15:57

Az RMDSZ Állandó Tanácsa (ÁT) mai ülésén módosította az europarlamenti választásokon indulók jelöltlistáját: az Európa Tanácsbeli román küldöttség vezetője, Frunda György és Sógor Csaba listavezetők. Mint ismeretes, az eddigi listavezető, Nagy Zsolt ma jelentette be, hogy visszalép.

Winkler Gyula informatikai miniszter, Bíró Rozália nagyváradi alpolgármester illetve Korodi Attila környezetvédelmi miniszter foglalják el az új lista harmadik, negyedik és az ötödik helyét. A listát a holnap ülésező Szövetségi Képviselők Tanácsa (SZKT) kell elfogadja.

Az ÁT által ma kiadott közlemény szerint sajnálattal veszik tudomásul, hogy Tőkés László, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke visszautasította a közös listán való indulásra tett javaslatot, és független jelöltként kíván résztvenni a választásokon.

Leszögezik továbbá, hogy az RMDSZ továbbra is a teljes összefogást szorgalmazza a romániai magyarságon belül, folytatni fogjuk a párbeszédet az egyházakkal, a civil szervezetekkel és minden olyan csoportosulással, amely velünk együtt, a véleménykülönbségektől függetlenül, fontosnak tartja a magyar szolidaritást. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS