2019. október 15. keddTeréz
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Lemondott Brassai Zsombor a Maros megyei RMDSZ ügyvezető alelnökségről

2007. szeptember 10. 12:07, utolsó frissítés: 14:45

Felmentését kérte a Maros megyei RMDSZ területi képviselőinek pénteki ülésén (TKT) Brassai Zsombor önkormányzatokért felelős alelnök, aki egyben Székelykövesd református lelkésze is.

Brassait felettesei az Erdélyi Református Egyházkerületben másodízben szólították fel lemondásra az RMDSZ-ben vállalt tisztségeiről, fegyelmi eljárást is indítva ellene. Brassai Zsombor végül úgy döntött, hogy ameddig érvényben van a lelkészek aktív szerepvállalását tiltó egyházkormányzati határozat, nem vállal több politikai szerepet, illetve tisztséget az RMDSZ-ben. A lelkész egyúttal a a megyei RMDSZ Mezőbánd-kerületi elnöki tisztségéből is távozik.

A megyei RMDSZ-szervezet vezetői közül távozott Csép Éva Andrea ügyvezető elnök is, aki saját kérésére vonult vissza, s a továbbiakban ifjúsági ügyekért felelős alelnökként tevékenykedik. A szeptember 7-i tanácskozáson a testület Kelemen Atilla megyei elnök javaslatára Szabó Árpádot nevezte ki a szervezet ügyvezető elnöki tisztségébe.

Szabó Árpád
, az új ügyvezető elnök, egyben az RMDSZ Nyárádszereda-kerületi elnöke, a megyei szervezet Felső-Nyárádmentéért felelős alelnöke volt, illetve a megyei önkormányzat tanácsosa is (a mezőgazdasági szakbizottság elnöke). Végzettsége szerint mezőgépész mérnök.

A TKT ülésén alapos vita volt a marosvásárhelyi polgármesterjelölt-állításról, melyet a marosvásárhelyi szervezet választmánya már lebonyolított. A vita során hangot kapott az a vélemény, hogy a jelölt kiválasztásával és személyével kapcsolatosan is oly sok kifogás fogalmazódott meg, hogy indokolt lenne akár előválasztás, akár közvélemény-kutatás szervezése.

A megyei szervezet ügyvezető elnöksége fontosnak tartja, hogy egy átfogó, reprezentatív mintás kutatást szervezzen, mely megbízhatóbban jelzi vissza, hogy a marosvásárhelyiek kinek a személyében látják a leendő polgármestert, illetve mi az, amit elvárnak az RMDSZ-től a következőkre nézve. Ennek kapcsán Kelemen Atilla, a megyei szervezet elnöke leszögezte: nem akarja lebecsülni a marosvásárhelyi választmány legitimitását, de konkrétan ismerni kell a választói akaratot. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS