2019. július 20. szombatIllés
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Nem szavazza meg az RMDSZ a szociáldemokraták bizalmatlansági indítványát

2007. szeptember 10. 17:36, utolsó frissítés: 17:36

Kormánykoalíciós tagként nem szavazza meg az RMDSZ, a Szociáldemokrata Párt (PSD) Tăriceanu-kabinet elleni bizalmatlansági indítványát – jelentette be Markó Béla szövetségi elnök a szociáldemokratákkal folytatott mai megbeszélés után. Támogatna ellenben az RMDSZ egy együttműködést a PNL-RMDSZ koalíció és a PSD között.

Markó kiemelte: a szociáldemokraták számos alkalommal támogatták a kormányt a parlamentben, ezért indokolt lenne egy minél átláthatóbb együttműködési megállapodás elfogadása, azonban ennél fontosabb jelenleg az RMDSZ számára a jövő évi költségvetés elfogadása, illetve a novemberi EP-választások.

A tárgyalások során az RMDSZ egyetértett a nyugdíjtörvény mihamarabbi alkalmazásával. A magyar párt álláspontja szerint a jogszabálynak már november elsején életbe kellene lépnie.

A Mircea Geoană pártelnökkel folytatott megbeszélésen az RMDSZ-küldöttség tagjai hangsúlyozták: a szövetség továbbra is nyitott a költségvetéssel kapcsolatos elképzelések megtárgyalására, elemzésére, és támogatni fogja mindazon kezdeményezéseket, amelyek az oktatás és az egészségügy helyzetének javítását, az infrastrukturális fejlesztés, illetve a decentralizációs folyamat felgyorsítását segítik elő. (rmdsz-tájékoztató)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS