2019. július 17. szerdaEndre
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Mulasztás miatt csökkenhetnek az uniós mezőgazdasági támogatások

2007. szeptember 11. 15:11, utolsó frissítés: 16:12

Az Európai Bizottság nem kapja meg időben a mezőgazdasági jelentéseket - figyelmeztette a kormányfőt Jose Manuel Barroso, az EB elnöke romániai látogatásán. Hozzátette: a késés miatt a szankció a gazdáknak adott, hektáronkénti EU-s támogatás negyedének megvonása lehet.

Az Európai Bizottság szakértői küldöttsége a múlt héten Maros- valamint Kolozs megyében ellenőrizte a Mezőgazdasági Kifizetési Ügynökség tevékenységét. A vizsgálat eredményét csak jövő héten hozzák nyilvánosságra.

Doru Nechiti, az ügynökség elnöke azt nyilatkozta az Erdély FM-nek, hogy az ellenőrzések szabályosak voltak. “Csak egyes helyeken találtak kisebb rendellenességeket, vagyis hogy hasonló eseteket különböző módon kezeltek – de ez az ellenőrök kiképzésével függ össze. Ez volt az első év, és nincs még olyan gyakorlatuk, mint amilyent elvár az Európai Unió minden ellenőrtől” – nyilatkozta a mezőgazdasgi ügynökség vezetője.

Doru Nechiti szerint a Barroso által kilátásba helyezett intézkedés már nem fenyegeti a gazdákat, mivel a mezőgazdasági jelentéseket feldolgozó rendszer kiépítését 2 hónap alatt meg tudják oldani. (erdély fm)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS