2019. július 17. szerdaEndre
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Román szavazatokra is számít az RMDSZ az EP-választásokon

2007. szeptember 11. 18:14, utolsó frissítés: 18:14

Bár az RMDSZ választói bázisa Erdélyben található, és a kampánystáb ott fog intenzíven dolgozni, Bukarestben is működni fog egy kampányközpont – jelentette be Markó Béla szövetségi elnök mai bukaresti sajtótájékoztatóján a párt EP-választási kampánya kapcsán. A szövetségi elnök elmondta, a párt nemcsak a magyarság, hanem az egész romániai társadalom számára üzenetet fogalmaz meg a kampányban.

A szövetségi elnök méltatta Frunda György szakmai felkészültségét az európai képviselői helyre. Szerinte örvendetes, hogy a párt listáját Frunda György szenátor vezeti, mivel szakmai felkészültsége mellett kivételes nemzetközi politikai tapasztalattal rendelkezik.

Markó emellett kiemelte, az RMDSZ képviselői a közös magyar és román érdekekért is küzdeni fognak az EP-ben, a nemzetek, közösségek önazonosságának tiszteletben tartása, a hagyományok védelme, vagy akár az európai forrásfelhasználás, illetve a decentralizáció és egyéb általános érdekeltségű problémákért.

Pénteken a Magyar Országgyűlés elnöke, Szili Katalin meghívására, RMDSZ-küldöttség látogat Budapestre – bocsátotta előre Markó. Ezen a találkozón többek között a Párkányban elfogadott elvek alapján a készülőben lévő magyar nemzetstratégiáról is tárgyalnak majd. (rmdsz-tájékoztató)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS