2019. július 18. csütörtökFrigyes
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Nincs elnöke a TVR-nek és Közszolgálati Rádiónak – kivonultak az ülésről a demokraták

2007. szeptember 12. 13:21, utolsó frissítés: 13:21

Kivonultak a teremből a Demokrata Párt (PD) tagjai, abban a pillanatban amikor Nicolae Văcăroiu házelnök arra hivatkozva napoltatta el a Közszolgálati Televízió (TVR) Igazgatótanácsa és Román Rádió Társaság (SRR) elnökeinek kinevezését, hogy a TVR vezetői tisztségére jelölt demokrata Cătălin Avramescunak egyébként sincs elég támogatottsága a kinevezéshez, következésképpen értelmetlen lenne szavazni róla.

A demokraták akcióját a házelnök úgy kommentálta, nem az első eset, amikor az alakulat tagjai bojkottálva a parlament közös ülését elegánsan kivonulnak a teremből. Văcăroiu előrebocsátotta, felkéri Traian Băsescu államelnököt jelöljön újabb személyt a TVR igazgatótanácsának vezetői posztjára.

Márton Árpád az RMDSZ képviselőházi frakcióvezetője tiltakozott a szenátus elnökének döntése ellen, azzal érvelve, míg a közszolgálati rádió vezetői tisztségére jelölt Lăzescu megválasztását nem akadáyozza semmi, addig Avramescu alkotmányellenes kijelentései miatt is esélytelen a kinevezésre, így nem indokolt mindkét jelölt kinevezését elnapolni. (newsin)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS