2019. július 22. hétfőMagdolna
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Ellenőrizni fogja kampányidőben a TVR és CNA tevékenységét a PLD

2007. szeptember 12. 16:21, utolsó frissítés: 16:21

Civil szervezetekkel közösen fogja ellenőrizni a Liberális Demokrata Párt (PLD) a közsszolgálati televízió (TVR) és Audiovizuális Tanács (CNA) tevékenységét kampányidőszakban, a két intézmény kampánycélokra való használatát elkerülendő – derül ki a PLD által Newsin hírügynökségnek kiküldött sajtótájoztatóból. Mindezt azután hozta nyilvánosságra a párt, hogy a parlament pár órával ellőtte Alexandru Sassu szociáldemokrata jelöltet nevezte ki a TVR igazgatójává, illetve a liberálisok jelöltjét Răzvan Popescut a CNA-elnöki székébe.

A közlemény megjegyzi, a TVR és a hazai médiavilágot ellenőrző szerv, a CNA tevékenységének felügyeletére azért van szükség, mert jelen idő szerint a két legnagyobb parlamenti alakulat a Szociáldemokrata Párt (PSD) és Nemzeti Liberális Párt (PNL) “politikai marketingre” használhatja ezeket az intézményeket.

Közleményükben a liberális-demokraták azt is nehezményezik, hogy a szenátus elakasztotta a közszolgálati rádió (SRR) és televízió depolitizálását szabályozó törvényt. Emellett szerintük a szervek áthágták saját működési elveiket.

Az intézményvezetők kinevezése után a parlament együttes ülésén arról is döntött, november 1-ig felállít egy a TVR műsorszórását figyelő szakbizottságot, aki jelentést mutat be az országos közszolgálati médiumok tevékenységéről kampányidőszak alatt. A liberális-demokraták a felügyelő bizottság létrehozásáról szóló szavazáson a PD-hez hasonlóan kivonultak az ülésteremből. (newsin)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS