2019. július 23. keddLenke
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Bővíti temesvári gyárrészlegét az Ursus Breweries

2007. szeptember 12. 17:19, utolsó frissítés: 19:08

Ötvenmillió eurót fektet be idén az Ursus Breweries a Temesvári Sörgyár bővítésére és korszerűsítésére. A gyártó által közzétett információk szerint a beruházástól azt várják, hogy a bánsági üzem kapacitása 200 százalékkal növekedjék. A befektetés során új főzőrészleget építenek, valamint érlelő-, szűrő- és tárolótartályokat szerelnek fel, és egy új raktárhelyiséget is létesítenek. A beruházás során az üzem infrastruktúráját is felújítják, és víztisztító állomást hoznak létre.

„A befektetés egyik pozitív hozadéka az lesz, hogy az Ursus Breweries fenntartható fejlődésre vonatkozó stratégiájának szellemében csökken a gyártási folyamat víz- és energiaigénye” – közölte Dragoş Hopulele, a Temesvári Sörgyár igazgatója.

A befektetések itt nem állnak meg, fölszerelnek még egy újabb, pillepalackos sör palackozására szolgáló gyártósort, miután a műanyag palackos kiszerelés tavalyi piacra dobása nyomán az eladási mutatók kétszeresükre növekedtek.

A Temesvári Sörgyárat 2001-ben vásárolta meg az Ursus és Temesvári sörmárkákat gyártó SABMiller, ezzel a fejlesztéssel heti 21 000 hektoliter sör előállítására képes. Az üzem 200 alkalmazottat foglalkoztat, az eddigi befektetések értéke eléri a 16 millió dollárt. A SABMiller tulajdonában álló Ursus Breweries 24 százalékos piaci részesedéssel az ország második legnagyobb sörgyára.

A cég székhelye Bukarestben található, összesen 1300 alkalmazottat foglalkoztat, és az ország négy városában – Kolozsvárott, Temesváron, Brassóban és Buzăuban – működtet sörgyárakat. Márkái között megtalálható a Peroni Nastro Azzurro, az Ursus, a Temesvári, a Ciucaş, a Stejar és a Pilsner Urquell is. (krónika)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS