2019. december 9. hétfőNatália
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Bepanaszolja diszkriminációért az örmény egyesület az államfőt

2007. szeptember 13. 12:57, utolsó frissítés: 13:07

Az Örmények Romániai Egyesülete is bepanaszolja Traian Băsescu államfőt az Országos Diszkriminációellenes Tanácsnál (CNCD), az örmény közösséget sértő kijelentéséért – számol be erről a Newsin hírügynökség.

“Az Örmények Romániai Egyesülete úgy véli, Traian Băsescu államfő nyilatkozatai, miszerint egy személy kivételével nem léteznek felkészült és hozzáértő örmények, a Romániában élő örmény közösség elleni súlyos támadásnak minősülő kijelentések. Úgy véljük, egy ilyen megnyilvánulás teljességgel ellentétes egy demokratikus ország államfői tisztségéhez, mely ráadásul Európai Uniós tagállam” – áll az egyesület közleményében.

Az elnököt szeptember 10-én panaszolta be örményellenes elszólásáért egy újságíró, aki tanúja volt az államfő kijelentéseinek, amint kiutalásakor kezet fogva a pajzsmirígy műtétet végző örmény orvossal, kijelentette: végre találkozott egy hozzáértő örménnyel.

A CNCD-nél való panasztételre reagálva az elnöki hivatal közleményt adott ki, melyben megállapítja, az elnök csupán az orvos szakmaiságát méltatta kijelentésével.

Az államfőt nem előszőr fogja meghallgatásra idézni a diszkriminációellenes tanács, tekintettel arra, hogy szeptember 27-én kell ítéletet hírdetnie abban az ügyben, amikor az államfő májusban “büdős cigánynak” nevezett egy kérdésekkel erőszakoskodó újságírónőt. (newsin/hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS