2019. július 18. csütörtökFrigyes
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Băsescu: bukásra áll építkezésügyben az oktatási miniszter

2007. szeptember 13. 18:38, utolsó frissítés: 18:38

Ami az építkezéseket illeti, bukásra áll Cristian Adomniţei oktatási miniszter – így kommentálta Băsescu államfő azt, hogy a hazai oktatási intézmények többségét nem újították fel, és a tanodákat általában nem készítették fel az új tanévre.

Traian Băsescu
ironikus kijelentésével arra utal, hogy a liberális Adomniţei építőmérnökből lett tanügyminiszter, így az elnök szerint még inkább fel lehet róni, hogy az óvodák, iskolák és egyetemi épületek felújítását sem volt képes megszervezni. "Ráadásul a tanügy az bonyolultabb feladat" – tette hozzá Băsescu.

Az államfő azt tanácsolta a miniszternek, támaszkodjon szakemberek tanácsaira, hogyha ő maga nem ért az általa adminisztrált szakterülethez. "Nekem sem a tanügy a szakmám, hanem a hajózás, ezért vettem igénybe szakértőket", utalt az oktatási reformjavaslatokat kidolgozó államfői különbizottság munkájára az elnök.

Băsescu szerint nem a divat okán kell a tanügyi problémákkal foglalkozni, és nem kell átpolitizálni az oktatási reform kérdését sem, hanem azért, mert az oktatás és a kutatás az európai országok az EU által is kiemelt módon kezelt fejlődési lehetősége. Az elnök szerint modernizálni kell a romániai oktatási rendszert, de addig nem szabad sietni a tanügyi törvény módosításával, amíg nincsenek leszögezve a hosszú távú stratégia sarokpontjai. (newsin)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS