2019. július 22. hétfőMagdolna
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Elkezdődtek a felvételik mesteri képzésekre a BBTE-n

2007. szeptember 14. 17:34, utolsó frissítés: 17:34

Beindította felvételijét a Babeş-Bolyai Tudományegyetemen (BBTE) mesteri képzésekre. Az intézmény idén 23 szakon hírdetett meg magyar nyelvű magiszteri képzést. Érdekességnek számítanak ebben az évben előszőr induló etnográfia illetve a kommunikáció és interkulturalitás filozófiái magiszteri szakok.

„Többnyire még a régi két szemeszteres képzések indulnak, viszont már most felkészültünk arra, hogy kialakítsuk azokat a programokat, amelyek jövőtől 4 szemeszterrel indulnának a három éves alapkézpést végzettek számára. A helyeket illetően 10-10 diákot szeretnénk felvenni mindegyik magiszteri programra, de akár ennél kevesebbel is indulhatnak ezek a programok. Általában 7,8,9 hely van tandíjmentes, a többi pedig fizetéses.” – tájékoztatta az Erdély FM-et Magyari Tivadar az egyetem tagozatvezető-rektorhelyettese.

Tandíjas helyeken a képzés átlagban évi 2000 lejbe kerül. Akkreditált magyar nyelvű magiszteri képzés a Marosvásárhelyi Színművészeti Egyetemen is zajlik, ahol „Beszéd és nyelv az előadásművészetben” szakra lehet felvételizni. (erdély.fm)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS