2020. január 19. vasárnapSára, Márió
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Markó: nem magyar-magyar, hanem román-magyar verseny van

2007. szeptember 17. 14:24, utolsó frissítés: 14:24

Az RMDSZ az egység és a szolidaritás üzenetét fogalmazza meg a továbbiakban is: a szövetség úgy látja, hogy nem jött el a magyar-magyar konfrontáció ideje, hiszen Romániában továbbra is román-magyar verseny van – jelentette ki Markó Béla szövetségi elnök szombaton, Szilágycsehen, a Szilágy megyei helyi önkormányzatok képviselőivel folytatott megbeszélésén.

Az Európai Parlamenti választás arról szól, hogy lesz-e magyar képviselet Brüsszelben, vagy pedig román politikusok fogják megszerezni a magyaroknak járó helyeket, és csak románok fogják képviselni az országot az EP-ben – figyelmeztetett a szövetségi elnök.

A képviselet fontosságáról szólva Markó Béla még rámutatott, a román kormányzat csupán az RMDSZ több mint másfél éves szorgalmazása nyomán volt csak hajlandó elindítani az észak-erdélyi autópálya építését, amelyből – akárcsak a magyar iskoláknak, településeknek nyújtott nagyarányú támogatások esetében – semmi sem valósult volna meg az RMDSZ kormányzati jelenléte nélkül. (rmdsz-tájékoztató)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS