2020. július 8. szerdaEllák
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Gyorsforgalmi út épül Pete-Szatmárnémeti-Nagybánya nyomvonalon

2007. szeptember 18. 18:11, utolsó frissítés: 18:11

Magyarországot és Romániát összekötő, Pete-Szatmárnémeti-Nagybánya gyorsforgalmi gzorsforgalmi út megépítését tervezi a Szállításügyi Minisztérium (MT) és az Állami Útkezelő Társaság (CNADR) – tájékoztatott erről Tánczos Barna szállításügyi államtitkár.

„A tervek szerint a gyorsforgalmi út összekötetésben lesz a halmi határátkelővel is, amely Ukrajna felé biztosítja majd az európai színvonalú közlekedést és megfelelő átjárhatóságot.” – számolt be a szállításügyi államtitkár. Hozzátette: a Pete-Szatmárnémeti-Nagybánya gyorsforgalmi út lényegesen tehermentesíti majd a két megyeszékhely közötti közúti forgalmat, és a halmi határátkelőhöz való csatlakozással Ukrajna felé is megfelelő színvonalú közlekedési folyosót nyit.

„Az észak-nyugati régiónak remélhetőleg temérdek gazdasági előnye származik az infrastrukturális fejlesztésből, hiszen az út egyenes összeköttetésben lesz a magyarországi M49-es jelű gyorsforgalmi úttal, amely a tervek szerint Csengersimánál csatlakozik majd a romániai közlekedési folyóhoz.” – tette még hozzá a kormánytag.

Az új gyorsforgalmi útszakasz építése apropóján az RMDSZ államtitkára elmondta: tervezik egy Nagybánya-Zilah közlekedési folyosó megépítését is, az észak-erdélyi autópálya felé, így magyar és ukrán oldalról lényegesen könnyebben megközelíthetőek lesznek a magyar települések. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS