2020. július 3. péntekKornél
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Szigorították az ételjegy-rendszert

2007. szeptember 19. 13:13, utolsó frissítés: 13:13

Továbbra is kapnak élelmiszerjegyeket azok a közalkalmazottak, akik jelenleg is ilyen formában jutnak hozzá bérük egy részéhez. A kormány tegnapi ülésén elfogadta a munkaügyi tárca javaslatát azzal kapcsolatban, hogy a közintézmények alkalmazottai 2008-tól ne kapjanak élelmiszerjegyeket.

A jóváhagyott sürgősségi rendelet megszorításai alól kivételt képeznek azok a személyek, akik saját forrásaikból finanszírozott közintézmények alkalmazottai. Călin Popescu-Tăriceanu kormányfő azzal indokolta a korlátozás szükségességét, hogy jelentősen megnőtt a közalkalmazottak száma, bérezésükhöz pedig a nemzeti össztermék egy százalékának megfelelő összeg szükséges. Erre nincs elég pénz a költségvetésben, de nem fosztjuk meg az élelmiszerjegyektől azokat, akik jelenleg is kapják azokat – fogalmazott a miniszterelnök.

A munkaügyi tárca névtelenül nyilatkozó illetékesei szerint a minisztérium eredetileg minden közalkalmazotti kategória esetében eltörölte volna az élelmiszerjegy-rendszert. Paul Păcuraru munkaügyi miniszter tegnap kifejtette: azért van szükség a megszorításra, mivel az utóbbi három évben 24 százalékkal nőtt a közalkalmazottak száma, míg a személyzeti költségek gyakorlatilag megduplázódtak. (krónika)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS