2020. február 29. szombat
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Vasile Blaga volt belügyminiszter lehet az új kormányfő

2007. szeptember 20. 12:50, utolsó frissítés: 13:00

Szociáldemokrata források szerint, a Traian Băsescu államfő és Mircea Geoană PSD-elnök közti, bizalmatlansági indítvány kapcsán folytatott tárgyaláson eldőlt, a szociáldemokraták Vasile Blaga volt belügyminiszter kormányfőjelöltségét támogatnák, ha bizalmatlansági dokumentumával a legnagyobb parlamenti alakulatnak sikerül megbuktatnia a kormányt – számol be háttérértesüléseiről mai lapszámában a Cotidianul.

A lap szerint, az államfő és szociáldemokrata pártvezér a zárt ajtós tárgyaláson megegyeztek abban, hogy a Tăriceanu-kabinet bukása után a téli időszakra átmeneti kormányt állítanak fel. Ezidő szerint a legnagyobb népszerűségnek örvendő Demokrata Pártból (PD) jelölné kormányfői tisztségre az államelnök Vasile Blagat, akit kinevezés után az ellenzéki párt ruházna fel hatalommal a parlamentben.

Geoană egy esetleges új kormányalakítással kapcsolatban elmondta, alakulata egy átmeneti techokrata kabinetet is támogatna, majd 2008 tavaszán ki kell írni az előrehozott választásokat. (cotidianul)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS