2020. július 12. vasárnapIzabella
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Tettlegességig fajult az EMI nagyváradi tábla-akciója

2007. szeptember 20. 13:33, utolsó frissítés: 13:33

Tegnap délelőtt négy, a régi magyar nevét is jelző utcanévtáblát helyezett el az Erdélyi Magyar Ifjak (EMI) nagyváradi szervezete olyan épületek falain, amelyek tulajdonosai előzőleg beleegyezésüket adták ehhez – számol be a Krónika.

Az akciót az önkormányzat nyilvánosan ellenezte, és már a délutáni órákban kiküldték az illetékes hatóság alkalmazottait, hogy távolítsák el a táblákat. Az ellenakcióról értesülve néhány EMI-s a helyszínre sietett, hogy megakadályozza a táblák elszállítását.

A fiatalok elállták az autó útját, minek következtében az egyik munkás megütötte Csomortány Istvánt, az EMI egyik tagját. Az ifjúnak felhasadt a szája, de komolyabb sérülést nem szenvedett. Az eset kapcsán felkeresik az ügyvédet, és eljárást indítanak a tettes ellen.

Nagy József Barna a Krónikának elmondta, megunták, hogy az önkormányzat nem tartja be az ígéretét, ami szerint még tavaly szeptember végéig ki kellett volna cserélniük a román nyelvű táblákat kétnyelvűekre. Ezért magánakcióba kezdtek, amelynek folytatása is lesz. (krónika)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS