2020. július 16. csütörtökValter
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Román-magyar közös ifjúsági iroda alakul 2008-ban

2007. szeptember 20. 18:17, utolsó frissítés: 18:34

Román-magyar közös ifjúsági iroda jöhet létre 2008-ban, az első közös, 2005-ben tartott román-magyar kormányülés által elfogadott egyezmény alapján. A közös iroda megnyitásáról tárgyalt Borbély Károly államtitkár, az Országos Ifjúsági Hatóság (ANT) elnöke és Rauh Edit, a magyarországi Szociális és Esélyegyenlőségi Minisztérium szakállamtitkára is tegnap.

A közös iroda működésére vonatkozó különböző elképzelések ellenére – a magyar fél egy ifjúsági szervezet kezébe helyezné az iroda működését, míg a román fél állami intézményrendszeren keresztül működtetné – sikerült megegyezni abban, hogy 2008-ra a felek elkezdik működtetni az országos ifjúsági tevékenységet koordináló irodát.

Első körben az EU-s normáknak megfelelő informálást és tanácsadást, tudományos és kulturális rendezvények szervezését, illetve a fiatalok által szervezett ifjúsági programokba való bekapcsolódást vállalná az ifjúsági iroda.

A tárgyaláson megegyeztek egy, a román és magyar fiatalok elvárásait és szükségleteit felmérő kutatás elvégzéséről is, mely az ifjúsági tevékenységek további fejlesztését segíthetné. (hírszerk)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS