2020. június 3. szerdaKlotild
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Átmeneti kormányt javasol a PSD-alelnök

2007. szeptember 21. 12:24, utolsó frissítés: 14:47

A legjobb megoldás Románia számára egy átmeneti kormány lenne – jelentette ki Galacon tartott sajtótájékoztatóján Dan Nică PSD-alelnök. Nică szerint az átmeneti kormányt a bizalmatlansági indítvány elfogadásától számított kevesebb mint 10 napon belül beiktatnák, ennek feladata lenne pedig előkészíteni a jövő évi választásokat.

"A bizalmatlansági indítvány célja természetesen a jelenlegi kormány megbuktatása. A mostani kormány nem képes átvinni saját törvénytervezeteit, és sem a parlament, sem a lakosság nem támogatja. Mi úgy látjuk, hogy a kabinet már nem működik törvényesen, emiatt pedig fel kell adnia mandátumát. Romániának átmeneti kormányra van szüksége, amely előkészítené a jövő évi választásokat" - így Nică.

A politikus szerint a PSD-nek legfőbb ellenzéki pártként kötelessége elhibázott lépéseiért szankcionálnia a kormányt. A honatya optimistának mutatkozott a bizalmatlansági indítvány sikerét illetően is.

A PSD ügyvezető bizottsága szerdai ülésén hagyta jóvá a bizalmatlansági indítvány benyújtását, melyet az ellenzéki párt szeptember 24-én, hétfőn nyújtana be. (paprika rádió./hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS