2020. július 5. vasárnapEmese
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Magánnyugdíj-piacra készül betörni Sorin Ovidiu Vântu?

2007. szeptember 24. 12:48, utolsó frissítés: 12:48

„Újból érted dolgozna Sorin Ovidiu Vântu” címmel közölt cikket mai lapszámában az Evenimentul Zilei. A lap azt állítja, hogy az üzletember – akinek a nevéhez '89 utáni legnagyobb pénzügyi botrány, az ún. FNI-ügy tapad – be szeretne lépni a magánnyugdíj-piacra. A Vântu által kezdeményezett Országos Befektetési Alap csődjének 300 ezer károsultja van,.

Az Evenimentul Zilei tudni véli, hogy az MKB Romexterra Fond de Pensii biztosító révén máris jelen van az üzletember az ún. hárompilléres nyugdíjrendszer második pillérénél, melynek lényege, hogy az eddig állami alapba fizetett járulék 2 százaléka a magánnyugdíjpénztárakhoz kerül. Az MKB Romexterra Fond de Pensii a fakultatív magánnyugdíj-piacra is be szándékszik lépni.

A szóban forgó cégben 60 százalékos részesedéssel bír a magyar MKB Romexterra, a Delta Asigurari pedig 40 százalékot birtokol – ez utóbbi cég az Eventimentul Zilei információi szerint Sorin Ovidiu Vântué. Az üzletember nem volt hajlandó nyilatkozni ez ügyben az őt megkereső újságíróknak. (evz)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS