2020. február 21. péntekEleonóra
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A Bihar megyeiek nagy többsége egyetért az RMDSZ politikájával

2007. szeptember 25. 13:31, utolsó frissítés: 17:34

A bihar megyeiek nagy többsége egyetért az RMDSZ politikájával – derült ki azon az ún. belső népszavazáson, amit a Bihar megyei RMDSZ szeptember 17 és 22. között tartott. A megyei választási bizottság tegnapi közleménye szerint a több, mint 60 ezer szavazó közül 56 265-en igennel válaszoltak arra a kérdésre, hogy egyetértenek-e az RMDSZ politikájával.

„A politikánk az arról szól, hogy megpróbáljuk kialakítani mindig a közös álláspontokat. Ezért azt mondtam a sajtótájékoztatón is, hogy ez az együttműködésre való szavazás.” - nyilatkozott az Erdély FM-nek Szabó Ödön, a Bihar megyei RMDSZ ügyvezető elnöke, hozzátéve: ha a szavazók többsége elutasította volna a szövetség politikáját, a Bihar megyei RMDSZ vezetősége lemondott volna tisztségéről.

„Ez pártbelügy” - reagált a hírre a Magyar Polgári Egyesület, hozzátéve, egy párt vezetőinek joga van propagandisztikus eszközöket használni a tagság előtti legitimációjukhoz. Az MPE szerint ez a procedúra semmiképp sem tekintendő általános magyar véleménnyilvánítási lehetőségnek, hiszen „az aktivisták főleg párttagokat kérdeztek, ezzel a bihari magyarság szűk hányadát tudták megszólítani.

Sajnálatosnak tartjuk, hogy nem egy közös szervezésben zajló egyházi, civil és politikai szervezetek által támogatott összmagyar belső választásra fordították azt a tömérdek anyagi és emberi forrást, amely amúgy hitelességet adhatott volna a kezdeményezésnek.” (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS