2019. november 14. csütörtökAliz
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Lazult a közbeszerzési eljárásokat szabályozó törvény

2007. szeptember 27. 18:09, utolsó frissítés: 18:09

Módosította tegnapi ülésén a kabinet a közbeszerzésekre vonatkozó törvényt. Az új 34/2006-os közbeszerzési, középítkezési és közszolgáltatási koncessziós szerződéseket szabályozó sürgősségi kormányrendelet alapján növekedtek azok a küszöbrértékek, melyek alapján a közintézmények közvetlenül módon szerződhetnek cégekkel termékek, szolgáltatások vagy munkálatok elvégzésére.

A törvénymódosítás nyomán megnőtt az építkezések, szállítmányozás, szolgáltatások és más jellegű kiveitelezések küszöbértéke is. A jogszabály-módosítás célja a közbeszerzési eljárások hatékonyabbá tétele, valamint a fellebezések elbírálásának felgyorsítása volt.

A közbeszerzési eljárások lebonyolításának gyorsítását szolgálja az a módosítás is, miszerint az eredmény közlésétől a szerződés megkötéséig számított határidőket 15 napról 10 napra, valamint 7 napról 5 napra csökkentették.

A törvénymódosítás egy további cikkelye alapján nem pályázhatnak többé közbeszerzési eljárásra azok a jogi személyek, amelyek az utóbbi két évben nem teljesítették a szerződésben vállalt feltételeket, súlyos károkat okozva ezzel a kedvezményezettnek. (rmdsz-tájékoztató)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS