2020. július 6. hétfőCsaba
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Pár miniszteri tárcáért cserébe megszavazza a bizalmatlansági indítványt – ígéri a PRM

2007. szeptember 29. 13:59, utolsó frissítés: 14:01

Nemzeti egységkormány létrehozása esetén kész megszavazni a Tăriceanu-kabinet elleni bizalmatlansági indítványt a Nagy-Románia Párt (PRM), amennyiben a kormány az előzetes pártközi egyezkedések alapján meneszthetőnek tűnik – ígérik az alakulat vezetői. A PRM szerint egy a jelenlegi kabinetet követő nagykoalíciónak előzetes egyeztetéseken kell leszögeznie a különböző szaktárcák pártok közötti eloszlását.

Nicolae Bolcaş PRM-alelnök a tárgyalások apropóján kifejtette, egy új kormányalakításról szóló paktumnak nem csupán az elveket, de a kabinet összetételét is le kell szögezni. “Ez így alkotmányos.” – így Bolcaş.

A Szociáldemokrata Párt (PSD) a Vadim vezette alakulat felvetésére jelezte, egyetértene egy ilyen jellegű szerződéssel. Eközben a többi párt elutasít egy nagykoalícióról szóló egyezséget. Ez a körülmény többek között a bizalmatlansági dokumentum elfogadtatását is megnehezíti a jövő szerdai parlamenti szavazáson, ugyanis sokkal nagyobb esélye lenne az elfogadásra, ha a PRM is rá voksolna. (realitatea)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS